top of page
  • Foto van schrijverMotor World Tour

Comfort op de motor

Bijgewerkt op: 30 apr. 2022


Ik weet niet hoe dat zit met andere Ténéré rijders, maar wij vinden het standaard zadel te zacht. Kan natuurlijk ook komen door de leeftijd van de motoren, maar qua gebruiksduur met minder dan 40.000 km mag dat eigenlijk geen probleem zijn. We hebben echter gemerkt dat het standaard zadel bij warm weer veel sneller zorgt voor een broeikaseffect bij je billen.

Om die reden zijn we gaan kijken naar een alternatief zadel dat harder is en waarop we het dus langer gaan uithouden bij warm weer. Via via kwamen we uit bij RayZ motorseats in Hengstdijk (Zeeland). We hebben allebei onze zadels opnieuw laten vullen en bekleden. Zoals je hierboven ziet is het resultaat erg mooi geworden en hebben de zadels zich bewezen met de ritjes die we er al mee gemaakt hebben. Blijft nog even afwachten hoe ze zitten bij hele dagen in het warme weer.


Naast het zadel zijn zeker ook de banden belangrijk voor het comfort. We denken dat we met de eerste set banden tot in Teheran moeten kunnen komen. Aangezien we dat allemaal over verharde wegen kunnen rijden hebben we met de Metzeler Tourance een straatgerichte band gekozen. Deze zijn nog steeds wat grover dan veel andere straatbanden, dus als we een keer offroad willen spelen of gravelwegen pakken, mag dat ook geen probleem zijn.


Natuurlijk zijn niet alleen de aanpassingen aan de motor belangrijk voor het comfort, maar bij warm weer mogen we onszelf zeker niet vergeten. Daarom hebben we beiden gekozen om een Macna Dry Evo koelvest mee te nemen. Dit koelvest is combinatie met een doorwaai-jas moet ervoor zorgen dat we de temperatuur tot ongeveer 10 graden omlaag kunnen brengen bij warme dagen. Je schenkt er een halve liter water in en door middel van dezelfde techniek als het zweten van de huid, koelt het vest je flink af. Een doorwaai-jas is daarbij noodzakelijk om de luchtstroming te krijgen langs het vest af.

Daarbij nog gecombineerd een doorwaai-broek en voor Martin motorschoenen in plaats van de dichte laarzen, zou moeten zorgen voor voldoende comfort voor warme dagen.

69 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
rob en martin.jpg

Over ons

Je houdt van motorrijden en hebt de droom om nog eens een lange motorreis te maken naar China. Wat doe je dan?

 

Wij (Rob en Martin) hebben onze droom omgezet in een plan en vertrekken op 1 mei 2022 voor onze grote reis.

bottom of page