top of page
  • Foto van schrijverMotor World Tour

De eerste dagen zitten erop


Wat een warm afscheid was dit. Vele vrienden en familie was aanwezig om ons uit te zwaaien en ook Rundje um ut Hundje parkoers verkenning kwam nog uitzwaaien. Daar waren we toch wel even stil van.

De eerste dag zijn we gereden tot Neustadt an der Weinstrasse. De tweede dag hebben we flink kilometers gemaakt en met in totaal 600 km waren we gaar toen we in Noord Italië neer zijn gestreken in Edolo. Ondertussen hebben we de landen België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië gereden.


In Zwitserland waren al een aantal passen van boven de 2000 meter open en daarvan hebben we gebruik gemaakt om de Albula pas, Bernina pas en Aprica pas te rijden. Deze waren alen boven de 2300 m.

Vanuit Ebola zijn we met prachtig weer weg gereden. Tot de middag vlakke wegen gehad, maar na de middag heerlijke slingerwegen door de Toscaanse heuvels. Niet altijd top asfalt, maar wat een mooie bochten om te rijden. Toevallig einde van de dag geëindigd bij Mugello, waar op deze dag de klanten die een F1 auto gekocht hebben, deze mogen testen. Toch wel een lekker geluidje. 's avonds lekker gegeten in het restaurant waar vele beroemde race helden zijn geweest aan de foto's aan de muur te zien.


Bij het tafelen aan de praat geraakt met Enrico Galli. Hij komt zelf uit Ancona, maar woont al een tijdje bij Mugello voor zijn werk als consultant voor kassa systemen. Hem nog even de route laten keuren van Mugello naar Ancona, deze werd goedgekeurd, was de mooie route volgens Enrico.

Op dag 4 gestart met het rijden van die mooie route naar Ancona. WWat vele mooie en vloeiende bochten bood. Het is echt top rijden in Toscane! Dit gebied is groot genoeg voor een weekje motorrijden op deze prachtige wegen. Op tijd aangekomen in Ancona om in de stad nog even iets te eten, water in te kopen en voor de zekerheid toch maar mondkapjes gekocht. Ondertussen konden onze lokale vrienden op de motoren passen.


Op tijd aangesloten in de rij naar de boot en dan wachten tot we aan boord mogen. Ondertussen hebben alle spullen de eerste etappe van een kleine 2000 km goed doorstaan en lijken we niets vergeten te zijn. De motoren geven geen klap verkeerd en in de bochtige weggetjes kunnen we af en toe spelen met een Italiaanse sportmotor. Zal wel tegenvallen voor hem om steeds die oude Ténéré motoren met maar 47 pk in zijn spiegels te zien. :-)

Onderweg hebben we nog een powerbank gekocht, want een hele dag (van 8:00 - 18:00 uur) redden de headsets het toch niet op de batterij. Kunnen we onderweg nog even bijladen.


Inmiddels varen we langs Albanië en zullen we spoedig de Griekse wegen gaan ervaren voor het volgende deel van de reis.

236 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
rob en martin.jpg

Over ons

Je houdt van motorrijden en hebt de droom om nog eens een lange motorreis te maken naar China. Wat doe je dan?

 

Wij (Rob en Martin) hebben onze droom omgezet in een plan en vertrekken op 1 mei 2022 voor onze grote reis.

bottom of page