top of page
  • Foto van schrijverMotor World Tour

Griekenland en Istanbul

Bijgewerkt op: 12 mei 2022


Donderdag 5 mei rond de middag kwamen we van de boot af in Igoumenitsa. We dachten tijd genoeg te hebben om van de boot af te komen, maar werden omgeroepen omdat de boot door moest naar Patras. Er was dus nog enig haastwerk nodig.

In Griekenland in de stad zijn de wegen erg stoffig en daarmee ook erg glad, enkele schrikmomentjes gehad met het weg glijden van het voorwiel. Daarna heerlijke bergwegen gereden naar de Vikos kloof.

Dit is met 500 meter de tweede diepste kloof van de wereld (zegt men). Het is daar totaal niet toeristisch, we hebben even moeten zoeken waar we de motor neer konden zetten en daarna 20 minuten lopen naar het uitzichtpunt. Deze kloof is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Die avond geslapen in Ioánnina en heerlijk gegeten en gedronken in deze grote studentenstad.

Op vrijdag 6 mei naar de Meteora kloosters gereden, prachtig hoe ze die boven op de bergtoppen gebouwd hebben. Daarna via bochtige wegen naar Paralia gereden en een hotel gevonden aan de kust van de Middellandse zee.

Op zaterdag 7 mei hebben we flink door gereden (450km) op veelal rechte wegen naar Alexandroupolis, wederom aan de Middellandse zeekust.


's Middags werden we al uitgenodigd door de Macedonian Warriors om naar hun clubhuis te komen. Na het diner zijn we naar het clubhuis gegaan, waar we met alle egards ontvangen werden door de president van het Alexandroupolis chapter. Bier en hapjes werden speciaal voor ons aangerukt en ook de lokale drankjes moesten we proeven met de president en enkele leden. Later is ook de president van het Kavala chapter aangehaakt. Betalen op het einde van de avond werd weggewuifd.

Op zondag 8 mei waren we niet helemaal fris en zijn wat later opgestaan. Daarna naar de grens gereden, waarbij de grensovergang bijna 2 uur heeft gekost. Veel wachten en toen nog een verzekering kopen voor de motor van Martin. Het was daarna al ruim na de middag en daarom via de grote wegen naar Istanbul gereden. De Turken zijn totaal onbetrouwbare chauffeurs, ze slingeren van links naar rechts op de weg, geven geen richting aan , stoppen overal en nergens, remmen op de gekste momenten en duwen zich overal gewoon tussen. Gelukkig mogen motoren op de vluchtstrook rijden (gedoogd?), waardoor we toch nog goed konden opschieten.


Op zondag 8 en maandag 9 mei verbleven we in het Otantik Guest House in het oude gedeelte van de stad, dicht bij de Blauwe Moskee en de Grand Bazaar. . Op maandag een dagje sight seeing gedaan in Istanbul. Wat opviel was de grote drukte en de massa's tasjes en kleding, naast de grote hoop andere prullaria.


Bij Martin laadde de telefoon niet meer op, daarom hebben we spare parts besteld via Henk Linders en Rik Linders die toevallig op dinsdag 10 mei in Istanbul aan kwamen voor het werk. Op de luchthaven de spullen opgehaald en daarna weer doorgereden.

Na de middag bij de reparatie bleek dat er waarschijnlijk niets stuk was, maar dat de lader geen goede massa had. Nadat dit hersteld was, werkte de lader gelukkig weer goed. Door dit oponthoud hebben we vandaag echter maar 200 km kunnen rijden. Dit gaan we morgen proberen in te halen.

342 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
rob en martin.jpg

Over ons

Je houdt van motorrijden en hebt de droom om nog eens een lange motorreis te maken naar China. Wat doe je dan?

 

Wij (Rob en Martin) hebben onze droom omgezet in een plan en vertrekken op 1 mei 2022 voor onze grote reis.

bottom of page