top of page
  • Foto van schrijverMotor World Tour

Het bagage dilemma: koffers of tassen

Bijgewerkt op: 5 jan. 2022In onze westerse manier van denken moeten we alles op slot kunnen zetten en moet alles stevig zijn. Dus onze eerste gedachte ging uit naar aluminium koffers die je op slot kunt doen. Stevig, veilig en veel ruimte.

Toch maar even de reisverhalen van diverse avonturiers lezen en kijken wat die erover te zeggen hebben. Ook de motorbeurs in 2020 bezocht om meer te weten te komen.


Dan blijkt hoezeer dat we in onze westerse gedachten zitten. In de landen aan de oude zijderoute die buiten Europa liggen, is diefstal van goederen niet aan de orde buiten de grote steden. Een slot is dus geen noodzaak.

Daarnaast krijgen we enkele nadelen te horen van een harde koffer.

  1. Als je iets raakt, geeft het koffer niet mee. Dus of er gaat iets stuk of je maakt een flinke smak. Een tas vervormt en kan daardoor de impact verzachten.

  2. Als je mee stept bij een slechte ondergrond (modder, stenen, ...), dan kun je je been of enkel breken als je voet naar achteren schiet en je met je kuiten de koffer raakt.

Op de motorbeurs kwamen we en stand tegen met een motor met daarop de tassen van Mosko Moto (https://moskomoto.eu). We zagen stevige tassen waarvoor geen rack benodigd is. Na verder onderzoek denken we dat Reckless 80L Revolver tassen voor ons de beste optie zijn.
173 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
rob en martin.jpg

Over ons

Je houdt van motorrijden en hebt de droom om nog eens een lange motorreis te maken naar China. Wat doe je dan?

 

Wij (Rob en Martin) hebben onze droom omgezet in een plan en vertrekken op 1 mei 2022 voor onze grote reis.

bottom of page