top of page
  • Foto van schrijverMotor World Tour

Het papierwerk is klaar


De meeste voorbereiding gaat zitten in het regelen van al het papierwerk vooraf, althans al het papierwerk dat mogelijk is om vooraf te regelen. Dit houdt in de visa voor:

  • Azerbeidzjan

  • Iran

  • Tadjikistan

  • Rusland

  • Mongolië

Daarnaast heb je voor zowel Iran als Rusland nog een brief nodig van je ziektekosten verzekering dat je dekking hebt in die landen. Natuurlijk zijn daarna de Covid.19 inentingsbewijzen (nog) nodig. In diverse buitenlanden is ook een internationaal rijbewijs nodig, dus ook maar even langs het ANWB kantoor geweest. Andere inentingen laten zetten via thuisvaccinatie.nl. Werkt erg prettig om de intentingen thuis op een avond te krijgen, dus zonder reizen en zonder extra kosten. Bedankt voor de tip Jan! De bootreis van Italië naar Griekenland is geboekt, we hebben vanaf vertrek op 1 mei daarmee 4 dagen om bij de haven van Ancona te komen. Wat is er niet gelukt :-( Nou ja, er zijn nog steeds landen dicht voor touristen vanwege Covid.19 maatregelen. Daardoor kunnen we helaas niet door Turkmenistan reizen, al hebben we nog een beetje hoop dat we dat onderweg alsnog kunnen regelen. Dit betekent dat we vanuit Iran weer noordwestelijk gaan naar Azerbeidzjan en net onder Bakoe de ferry nemen naar Kazachstan. De omweg is ongeveer 1.600 km rijden, waarbij je maar moet afwachten wanneer er daar een ferry vertrekt. Tijdens de reis meer daarover. Ook China is nog dicht voor touristen vanwege Covid.19. Al was het onze bedoeling al niet meer om door China te reizen vanwege de uitgebreide vereisten bij reizen met je eigen motor:

  1. De motor moet bij de grens tijdelijk ingevoerd worden, waarbij je een borg van ongeveer € 3.000 moet betalen. Hoe gemakkelijk je dat weer terug krijgt als je de motor per boot verscheept is maar de vraag.

  2. Je bent verplicht om een gids te huren tijdens je reis door China, waarbij er natuurlijk ook nog een auto bij gehuurd moet worden. Ook dit zou een flink deel van het budget kosten.

  3. Je moet met de gids suf achter het autootje van de gids aan blijven tuffen, welke niet op de snelwegen mag komen. Bah.

  4. Bij uitvoer van de motor in een container (via het water), mogen er alleen goederen die tijdelijk ingevoerd zijn in die container zitten. Concreet betekent dit een container voor ons alleen en met de huidige containerprijzen kunnen we dan beter de motor langs de kant van de weg ....

Wat tevens niet mogelijk of erg duur is, is het afsluiten van een motorverzekering met werelddekking en een mobiel abonnement met werelddekking. De motorverzekering kun je blijkbaar aan de grens regelen bij de landen waar je niet verzekert bent. (bedankt voor de tip Bart) Wat betreft de het mobiele abonnement, nemen we een extra telefoon mee waar we elke keer bij de grens een prepaid simkaart voor kopen. Via hotspot op die telefoon kunnen we dan waar nodig op een eenvoudige manier beiden gebruik maken van Internet.

Dit was onze update voor deze keer, de volgende update gaat over de laatste voorbereidingen.

119 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
rob en martin.jpg

Over ons

Je houdt van motorrijden en hebt de droom om nog eens een lange motorreis te maken naar China. Wat doe je dan?

 

Wij (Rob en Martin) hebben onze droom omgezet in een plan en vertrekken op 1 mei 2022 voor onze grote reis.

bottom of page